Shaolin Luohan Shi Ba Shou

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 3 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wegens qigong training in Schotland zijn wij gesloten tot 25 juni 2024

Shaolin Shiba Luohan Shou Qigong /18 Handen van Boeddha.

De 18 Luohan is een bijzonder krachtige Qigong-vorm voor het ontwikkelen van fysieke energie, flexibiliteit en kracht en het omvat medische, krijgs- en spirituele Qigong-technieken.
Het woord Shou betekent ‘handen’, maar verwijst in deze Qigong vorm naar de 18 technieken of bewegende patronen. Een andere vertaling is de 18 technieken van de verlichte mensen. Luohan is het Chinese woord voor Arhat in het Sanskriet en verwijst naar een persoon die een hoog niveau van spiritualiteit heeft ontwikkeld zoals een monnik.

Luohan Shiba Shou Qigong richt zich op het opbouwen en sturen van onze Qi door ons lichaam. De continue vloeiende bewegingen die in de Luohan Shiba Shou worden gebruikt, zijn ontworpen zodat er een sterke stroom van energie wordt gegenereerd binnen de vorm en ons lichaam. Daarom zijn de vloeiende overgangen van beweging naar beweging binnen de Luohan Shiba Shou essentieel om onze interne Qi te laten stromen, beheersen en sturen. 

Luohan Shiba Shou maakt deel uit van de Luo Han-stijl Kung Fu, een van de oudste Shaolin Kung Fu stijlen. Toen Luohan Shiba Shou samen met de Xi Sui Jing en Yi Jin Jing de werd gecreëerd door Bodhidharma (Damo), fungeerde het als onderdeel van de bewegingspraktijk van de Shaolin-monniken om hun lichaam sterk te maken en Qi op te bouwen, ter ondersteuning van hun meditatie. 

Door de eeuwen heen hebben zich vele verschillende vormen in de Luohan-stijl ontwikkeld ook in de krijgskunst, deze noemen we Luohan Quan, 罗汉拳, wat zich vertaalt als 'Arhat Fist'. Bij de Tao Chi Academy leren we de Shaolin Shiba Luohan Shou Qigong vorm.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.