Ba Duan Jin Qigong opleiding Shaolin monniken

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 3 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wegens qigong training in Schotland zijn wij gesloten tot 25 juni 2024

                                                                               Ba Duan Jin
Ba Duan Jin 八段錦 is één van de bekendste qigong vormen en heeft een geschiedenis van 800 jaar. Gedurende deze periode, zijn vele wijzigingen en innovaties toegevoegd aan de oorspronkelijke vorm. De variaties zijn talrijk, je hebt de boeddhistische (Shaolin) en taoïstische school, zittend, staand, de bewegingen per set een aantal maal herhalen of ze enkelvoudig uitvoeren. De term "Ba" in Ba Duan Jin betekent het getal acht. "Duan" betekent sectie. Jin verwijst naar brokaat een rijke stof, meestal zijde.

De Ba duan jin wordt toegeschreven aan Yue Fei, een generaal uit de Zuidelijke Sung-dynastie (AD960 - 1279) om zijn soldaten fysiek sterker te maken en hun conditie te vergroten. Andere deskundige betwisten dat en zeggen dat de Ba Duan Jin eerder is ontstaan. Wat de oorsprong ook is, de Ba Duan Jin is voortgekomen uit de gezamenlijke ontwikkeling van taoïstische en boeddhistische masters. De Ba Duan Jin is één van de eerste Qigong vormen die door monniken in de Shaolin tempel wordt beoefend. 

De Ba Duan Jin Qigong is relatief eenvoudig aan te leren maar de verdieping zit in het voelen van je spieren, pezen, bindweefsel en het openen van de gewrichten.

Voordelen Ba Duan Jin o.a.:

• Bevordert bloedsomloop en ademhalingssystemen
• Verhoogt de flexibiliteit rond de taille
Bevordert de ontwikkeling van spieren
• Verbetert vitaliteit, focus en energieniveau
• Verhoogt het metabolisme
• Reguleert alle inwendige organen
• Bevordert het uithoudingsvermogen

1. Twee handen die de hemel ophouden: Shuang Shou Tuo Tian (双手托天)
Deze beweging is bedoeld om de spieren van de armen, schouders, en rug te strekken en te versterken. Het helpt ook om de Qi-stroom in het lichaam te reguleren.

2. De boog spannen om de valk te schieten: Zuo You Kai Gong (左右开弓) 
Deze beweging is bedoeld om de armen, borst, en rugspieren te versterken en de concentratie verbetert.

3. Hemel en aarde scheiden: Tiao Li Pi Wei Xu Dan Ju (调理脾胃须单举) 
Deze beweging stretcht de torso en activeert het spijsverteringssysteem.

4. Wijze uil kijk achteruit: Wu Lao Qi Shang (五劳七伤) 
Deze beweging omvat het draaien van het hoofd en de nek, wat helpt de flexibiliteit, bloedcirculatie, en energiestroom door het lichaam te verbeteren.

5. Het hoofd en de staart zwaaien: Yao Tou Bai Wei (摇头摆尾) 
Deze oefening is bedoeld om de wervelkolom, heupen, en benen te strekken en los te maken, waardoor spanning wordt verlicht en flexibiliteit wordt bevorderd.

6. Twee handen pakken de voeten: Liang Shou Pan Zhu (两手攀足) 
Deze houding omvat het vooroverbuigen om de voeten aan te raken, waardoor de rug, benen, en hamstrings worden gestrekt, en de bloedstroom naar het onderlichaam wordt verbeterd.

7. Bal de vuisten en de ogen kijken boos : Zuan Quan Nü Mu (攥拳怒目) 
Deze beweging helpt de armen en schouders te versterken, terwijl het ook de geest focust en mentale helderheid bevordert.

8. Op de tenen springen: Beibu Qidian (背部气定) 
De beweging omvat het staan op de tenen en zachtjes stuiteren, wat de circulatie, het evenwicht, en de algehele stabiliteit bevordert.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.