Qigong docent opleiding

De qigong docent opleiding bij de Tao Chi Academy is een intensieve en praktijk gerichte qigong opleiding van 3 jaar. 
Tijdens de qigong docent opleiding gaan we eerst met onszelf aan de slag. Wat is qigong. Hoe pas ik qigong op mij zelf toe. Hoe ga ik mijn lichaam weer voelen of nog beter voelen. Leren goed te ademen (dantian ademhaling). Hoe tem ik mijn drukke geest. Hoe ontspan ik mijn lichaam. Qi cultiveren, beheersen en sturen. Hoe maak ik mijn lichaam soepel, zacht maar ook sterk als het nodig is. Zomaar een aantal basisoefeningen waar we rustig de tijd voor nemen. Als de basis eenmaal staat, dan kunnen we pas verder.

Qigong docent word je niet zomaar (leraar is een betere naam). Een qigong leraar beschikt over diverse disciplines. In westerse termen is hij/zij instructeur, coach en trainer. Hij/zij begeleid groepen en cliënten 1 op 1 op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. En daar wordt ruim aandacht aan besteed tijdens de qigong docent / leraar opleiding.

De qigong docent / leraar opleiding is een intensieve opleiding. Thuis de qigong vormen, methodes en meditatie technieken oefenen. De theorie bestuderen, boeken lezen en de opdrachten uitvoeren. De opleiding wordt elk jaar afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.
1 jaar examen qigong instructeur
2 jaar examen qigong en meditatie instructeur
3 jaar qigong docent / leraar

Tijdens de opleiding heeft de deelnemer 15 uur privéles/ supervisie. Zo wordt je goed voorbereid op je theorie en praktijk examen.