Qigong docent opleiding

De qigong docent opleiding is een qigong opleiding van 1 jaar. Na de opleiding qigong instructeur en qigong instructeur 1 ga je de stap maken naar qigong docent. En dat vraagt andere vaardigheden en theoretische kennis dan een qigong instructeur.

Waarom een qigong opleiding bij het ISBC/ Tao Chi Qigong Academy?
Qigong docentenopleidingen zijn er in alle soorten en maten. Van een paar dagen, een halfjaar of een jaar. Naar mijn bescheiden mening is dat veel te kort om qigong docent te worden. De opleiding bij ons duurt zo gemiddeld 3 jaar en dan sta je nog aan het begin van je leraarschap. Want je blijft heel je leven een leerling in qigong.

Tijdens de qigong docent opleiding gaan we eerst met onszelf aan de slag. Wat is qigong. Hoe pas ik qigong op mij zelf toe. Hoe ga ik mijn lichaam weer voelen of nog beter voelen. Leren goed te ademen (dantian ademhaling). Hoe tem ik mijn drukke geest. Hoe ontspan ik mijn lichaam. Qi cultiveren, beheersen en sturen. Hoe maak ik mijn lichaam soepel, zacht maar ook sterk als het nodig is. Zomaar een aantal basisoefeningen waar we rustig de tijd voor nemen. Als de basis eenmaal staat, dan kunnen pas verder.

De qigong docent opleiding is een intensieve opleiding. Thuis de qigong vormen, methodes en meditatie technieken oefenen. De theorie bestuderen en de opdrachten uitvoeren. De docent opleiding bestaat uit 3 zelfstandige opleidingen en na elke opleiding beslis je of je verder wil. In elke opleiding heeft de deelnemer een aantal uren voor privéles/ supervisie. Zo wordt je goed voorbereid op je theorie en praktijk examen dat afgenomen wordt na elk opleiding.

Qigong docent word je niet zomaar (leraar is een betere naam). Een qigong leraar beschikt over diverse disciplines. In westerse termen is hij/zij instructeur, coach, trainer en therapeut. Hij/zij begeleid groepen en cliënten 1 op 1 op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. En daar wordt ruim aandacht aan besteed tijdens de qigong docent opleiding. Indien je in het bezit bent van het diploma medische basiskennis geaccrediteerd door het CPION / SNRO, dan ontvang je ook het diploma qigong therapeut.