Qigong docent opleiding leraar instructeur meditatie

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

Wegens qigong training in België zijn wij gesloten tot 15 juli 2024

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 2 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De qigong docent opleiding bij de Tao Chi Academy is een intensieve en praktijk gerichte qigong opleiding van 4 jaar. 
Tijdens de qigong docent opleiding gaan we eerst met onszelf aan de slag. Wat is qigong. Hoe pas ik qigong op mij zelf toe. Hoe ga ik mijn lichaam weer voelen of nog beter voelen. Leren goed te ademen (dantian ademhaling). Hoe tem ik mijn drukke geest. Hoe ontspan ik mijn lichaam en hoe maak ik mijn lichaam soepel, zacht maar ook sterk als het nodig is. Zomaar een aantal basisoefeningen waar we rustig de tijd voor nemen. Als de basis eenmaal staat, dan kunnen we pas verder.

Qigong docent word je niet zomaar (leraar is een betere naam). Een qigong leraar beschikt over diverse disciplines. In westerse termen is hij/zij instructeur, coach en trainer. Je begeleid groepen en cliënten 1 op 1 op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. En daar wordt ruim aandacht aan besteed tijdens de qigong docent / leraar opleiding.

De qigong docent / leraar opleiding is een intensieve opleiding. Thuis de qigong vormen, methodes en meditatie technieken oefenen. De theorie bestuderen, boeken lezen en de opdrachten uitvoeren. De opleiding wordt elk jaar afgesloten met een theorie- en praktijkexamen.
1 jaar examen qigong instructeur
2 jaar examen qigong en meditatie instructeur
3/4 jaar qigong docent / leraar

Tijdens de opleiding heeft de deelnemer 20 uur privéles/ supervisie. Zo wordt je goed voorbereid op je theorie en praktijk examen.


Wie is je leraar?

 “Toen ik tien was, was ik bang voor mijn leraar; twintig begon ik te beseffen dat leraren gewoon mensen zijn zoals iedereen; op mijn dertigste begon ik na te denken over de betekenis van het leraarschap; veertig, ik waardeer elke leraar die ik heb ontmoet; nu ik vijftig ben, is iedereen mijn leraar”.
Li Lianjie

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.