chan zen meditatie nederland den haag boeddhisme

06-13905387 ma. t/m vrij. 10:00-17:00

De opleiding qigong instructeur start 2 november 2024 in Leiden.

Deze mooie qigong opleiding bestaat uit 18 lesdagen en 10 uur privéles. Nog 3 plekken vrij.

Privé opleiding Qigong instructeur.

De opleiding start dagelijks in Den Haag of Leiden. Een Individueel opleiding in je eigen tempo. Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wegens qigong training in Schotland zijn wij gesloten tot 25 juni 2024

zen meditatie chan Ron Wiggers

Chan beter bekend in het westen onder de Japanse naam Zen is een van de scholen van het Chinese mahayana-boeddhisme. Chan is de Chinese verbastering van het Indische dhyana-meditatie, die beïnvloed werd door het Chinese taoïsme. Het is een vorm van boeddhisme die de nadruk legt op dhyana oftewel concentratie-meditatie. Hiermee wordt inzicht verkregen in je eigen ware aard om zo de weg te openen naar een bevrijde manier van leven.

Waarom zouden we Chan/Zen meditatie beoefenen?

Je kunt verschillende redenen hebben om Zen meditatie (zazen) te beoefenen. Je kunt belang hebben bij de positieve effecten van Zen meditatie of gewoon nieuwsgierig zijn, wat een Boeddhistische levenshouding in de praktijk kan betekenen.

Bij de Tao Chi Qigong Academy beoefenen we in het begin Bompu Zen. Bompu Zen is een Zen meditatie die vrij is van filosofische of religieuze inhoud en bedoelt voor het ontwikkelen van persoonlijk welzijn, voor lichamelijke en geestelijke gezondheid of om je Qigong naar een hoger niveau te brengen. Het is vooral gericht op de bevordering van concentratie en daar is niets mis mee. De meeste mensen die beginnen met Zen meditatie doen het om gezonder te worden of mentaal te groeien. Later zie je vaak een verschuiven naar spirituele doeleinden.

Zen meditatie is een investering in jezelf.
Na een periode van regelmatig mediteren kan je o.a. de volgende veranderingen waarnemen:

  • Je vermindert stress en angst
  • Je kunt je beter focussen en concentreren
  • Je bent meer ontspannen
  • Je groeit mentaal
  • Je zelfvertrouwen is gegroeid
  • Je bent meer in balans
  • Je voelt je vitaler

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.