Zen meditatie boeken

meditatie nu of nooit steve hagen   Steve Hagen beschrijft in zijn boek “meditatie nu of nooit” helder en duidelijk wat je wil weten over boeddhistische meditatie. Hij ontdoet in zijn boek meditatie van alle religieuze en culturele jargon en geeft bruikbare en begrijpelijke adviezen.
Auteur: Steve Hagen
     
 boek shunryu suzuki met zen beginnen   Verzameling voordrachten, gehouden voor een groep Zen-studenten door de Zen-meester Shunryu Suzuki gedurende een cursus Zen-meditatie. De voordrachten hebben tot onderwerp: zithouding, ademhaling, de geestelijke houding en het juiste begrip.
Auteur: Shunryu Suzuki
     
 charlotte joko beck alle dagen zen boek   Charlotte Joko Beck is een van de populairste Zen-leraren momenteel in het Westen. Dit boek is een gids voor de problemen van het dagelijks leven, liefde, relaties, werk, angst en lijden. Beck beschrijft hoe je in het heden kunt zijn en elk moment ten volle kunt beleven.
Auteur: Charlotte Joko Beck
     
 de drie pijlers van zen philips lapleau boek   Geen makkelijk boek over zen van Roshi Philips Kapleau maar het is een standaardwerk.
Door het verkennen van de drie pijlers van zen. Onderwijzen, oefenen en verlichting presenteert Roshi Philip Kapleau een uitgebreid overzicht van de geschiedenis en discipline van het zen boeddhisme.
Auteur:Philips Kapleau
     
    Met Boeddhisme in alle eenvoud schreef zenpriester Steve Hagen een korte, zeer toegankelijke en inspirerende tekst, waarin hij Boeddha's observaties en inzichten kort, bondig en ontdaan van hinderlijk jargon heeft verwerkt. Dit veelgeprezen boek over boeddhisme is een inspirerende gids voor iedereen die de kern van het boeddhisme wil doorgronden en deze levensvisie wil integreren in zijn bestaan.
Auteur: Steve Hagen
     
  Alan Watts de principes en praktijken van deze oude religie uit aan westerse lezers. Met een zeldzame combinatie van frisheid en helderheid, duikt hij in de oorsprong en geschiedenis van zen om met ongelooflijke duidelijkheid uit te leggen wat het betekent voor de wereld van vandaag.
Auteur: Alan Watts