Xi Sui Jing

De Xi Sui Jing is een Qigong vorm dat traditioneel beoefend wordt door monniken uit de Shaolin tempel. Het is een 1500 jaar oude Shaolin Qigong vorm ontwikkeld door de monnik Bodhidharma (Da Mo in het Chinees), de 28e opvolger van de Boeddha en oprichter van het Chan boeddhisme.
Het doel van Xi Sui Jing (Pees-transformatie en zuivering van het beenmerg) is om het lichaam te reinigen van de ongezonde Qi van de geest en een vitaal, gezond leven te hebben en te houden. Het hoogste doel van de Xi Sui Jing is voor de Shaolin monniken om verlichting te bereiken.

De bewegingen in de Xi Sui Jing wordt beoefend om zhuan xin (concentratie) en nai xin (geduld) te ontwikkelen. Tijdens het beoefenen van Xi Sui Jing concentreert je je op de ademhaling die in harmonie is aan de bewegingen. De geest komt dan tot rust (rujing) en zal helder worden. En een heldere geest, kan het lichaam ontspannen en het zelfhelend vermogen ontwikkelen door het deblokkeren van de meridianen.

Hoe rustiger de geest is, hoe meer voordeel je haalt uit de Xi Sui Jing. Dit is voor sommige mensen niet makkelijk omdat stilte je confronteert met wie je werkelijk bent. En als je kunt luisteren naar het diepste deel van jezelf ga je de kracht van de stilte herkennen. Dit kan je alleen bereiken door je geest te trainen en niet bang zijn wie je werkelijk bent, maar de werkelijkheid onder ogen zien.

Voordelen Xi Sui Jing:
• Er wordt schone qi gecultiveerd en vuile qi afgevoerd
• Kwaliteit van het bloed en vocht wordt verbeterd
• De geest wordt rustig en helder
• Concentratie vermogen verbeterd
• Stress reductie