Dayan Wild Goose Qigong

De Wild Goose 1e 64 vorm uit het Kunlun Dayan Qigong-systeem en is meer dan 1800 jaar geleden ontstaan in het Kunlun-gebergte. Taoïstische monniken leefden in deze bergen om zich terug te trekken om een lang leven te cultiveren. Ze ontwikkelden het Kunlun Dayan Qigong-systeem door de wild Goose te observeren.

Er wordt aangenomen dat de grondlegger van de Wild Goose Qigong een monnik was genaamd Dao An (312 -385) uit de Jin dynastie. Hij was een meester in boeddhistische, taoïstische en confucianistische filosofie en was verantwoordelijk voor de vertaling van vele boeddhistische geschriften.
De Dayan Wild Goose Qigong werd 27 generaties lang als een geheim Qigong-systeem doorgegeven tot de laatste stamlijnhouder, grootmeester Yang Meijun. Yang Meijun besloot in de jaren zeventig de Wild Goose door te geven aan haar leerlingen waaronder Michael Tse.

De Wild Goose Qigong bestaat uit meer dan 70 vormen en oefeningen. Een daarvan is de Wild Goose 1 bestaand uit 1e set van 64 bewegingen. Die wij onderwijzen bij de Tao Chi Qigong Academy. De bewegingen van Wild Goose Qigong worden gebruikt om de acupunctuurpunten te openen en de stroom van Qi door het hele lichaam te reguleren.

 wild goose qigong