Qigong vormen

Er bestaan honderden Qigong vormen. En al die Qigong vormen zijn onderverdeeld in vijf hoofdstromingen, namelijk:
• Taoïstische Qigong.
• Boeddhistische Qigong
• Confuciaanse Qigong
• Medische Qigong
• Wushu Qigong (martial art)

Elke Qigong stroming heeft zijn eigenschappen en kwaliteiten. En elke stroming heeft weer diverse vormen, stijlen, oefeningen en methodes. Mijn ervaring als Qigong docent is dat geen één stroming beter is dan de ander. Ze zijn allemaal anders, hebben verschillende doelen en ze kunnen elkaar aanvullen. Als je je maar bij één stroming houdt of andere vormen uitsluit dan beperk je jezelf. Je mist dan wat je van andere stromingen en vormen kunt leren.

Qigong bij de Tao Chi Qigong Academy leren we op een eclectische manier. Dit betekent dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende vormen, technieken, oefeningen en methodes uit de hoofdstromingen. Tijdens de opleiding, workshops en (privé) lessen kan je diverse Qigong vormen leren o.a. de:
Tao Chi Gong
Xi Sui Jing
Yi Jin Jing
Dayan Wild Goose
Ba Duan Jing
Zhan Zhuang

Welke vorm of stijl je wilt leren, wat je doel ook is. Het begint met een Qigong leraar. Video's en boeken kunnen dienen als hulpmiddelen, maar niet ter vervanging van een Qigong leraar die opgeleid is om feedback en ondersteuning te geven. Naast de lessen van je leraar oefen je iedere dag thuis een Qigong vorm. 15 Minuten per dag heeft al een zeer positieve werking voor de mentale en fysieke gezondheid zowel preventief als curatief.