Reviews opleiding Qigong

Mijn opleidingen bij Ron heeft mij in de afgelopen 2 jaar ontwikkeld naar een hoger niveau op mentaal, fysiek en emotioneel gebied. Ik ben ontzettend gegroeid door de leer in Qigong.  Ron is een zeer geduldige leraar. Legt alles duidelijk uit en naast het serieus beoefenen van de vormen is er altijd wel even ruimte voor een beetje humor. Dat maakt het volgen van lessen bij hem zo prettig, want je voelt je daardoor erg op je gemak. Het gaat niet om presteren in zijn lessen maar om jezelf te ontwikkelen. Ron past zich aan jouw niveau aan. Inmiddels geef ik zelf les, dankzij Ron. Daarnaast is hij ook beschikbaar voor je vragen, buiten de lessen om. Een goede coach.  Dank je wel Ron voor alles tot nu toe en voor alles wat ik verder nog van je ga leren.
Joyce Doeve, Den Haag

Ron is een ontzettende fijne gigong leraar! Wat hem o.a. zo fijn maakt, is dat hij zijn kennis en lessen naadloos weet aan te passen op het niveau en behoefte van zijn leerling(en). Dit doet hij op zijn eigen informele en persoonlijke wijze, wat hem heel toegankelijk maakt voor de lerende qigong’er. Zijn prive- en groepslessen worden altijd met heel veel zorg en aandacht gegeven, en beschouw ik als een echte aanrader voor (zowel startende als gevorderde) qigong liefhebbers. Ik hoop nog ontzettend veel van Ron te mogen te leren!
Jason Simmonds, Den Haag

Ik was al een aantal jaar bezig met Qigong en wilde me graag op een professionele manier verder verdiepen. Tijdens het kennismakingsgesprek met Ron wist ik gelijk dat hij de juiste leraar was. Qigong onder leiding van Ron biedt je een totaal aanpak voor je lichaam en geest. Niet alleen mijn balans, lenigheid, kracht is verbetert, maar ook mijn houding, veerkracht en vermogen te ontspannen. Ron zorgt voor de juiste balans tussen theorie en vormen. Dit alles onder deskundige begeleiding. De gezonde snacks, koffie & thee die hij meebrengt tijdens de lesdagen zorgen voor een gemoedelijke pauze. Dank Ron, voor de tot zover positieve ervaringen. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer te leren.
Chantal Bettonviel, Rotterdam

Ron is een zeer professionele en betrokken docent die op een rustige manier les geeft. Hij brengt qigong weer terug naar de essentie; beoefenen, ervaren en voelen. Ik heb de qigong practitioner opleiding gevolgd en kan het iedereen aanbevelen die zich mentaal en fysiek wil ontwikkelen.
Liesbeth van Bakel, Maastricht

Ron neemt je eerst mee op een eenvoudige reis tijdens de qigong privéopleiding.
Hij leert je daarbij in de beweging van qigong oefeningen mee te stappen, te ervaren, uit te proberen en vooral te repeteren; totdat alles in elkaar overvloeit.
Als hongerige student kan je neigen naar het hoe, het waarom en waartoe dat tikt hij rustig en nuchter bij je weg. Eerst doen, eigen maken, tot je de oefening in beweging, en volgorde, zowel verstillend als dynamisch, beheerst. Je leert daardoor meteen ‘grondig’ het basisfundament van qiqong; wordt eerst leeg en keer er ook naar terug op moment dat je wil streven.
Marije Botman, Leiden

De qigong opleiding level 1 was en is een cadeautje voor mezelf. Ik ben een zeer nuchter persoon en heb van alles geprobeerd om te leren omgaan met stress. Met veel scepsis ben ik begonnen met Qigong, maar na een paar lessen merkte ik al een grote verandering hoe ik reageer op stress volle situaties. De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven en ik voel mijn lichaam weer. Ron, dank je wel.
Tina Verbeek, Munster Duitsland

De Tao Chi Qigong opleiding is ontspannen en geschikt voor mensen van alle leeftijden. Ron heeft een goed gevoel voor humor (Haags). Hij heeft het geduld om iedereen zijn vragen te beantwoorden en de oefeningen net zolang te herhalen tot je het beheerst. Top Ron. Ik kom volgend jaar level 2 bij je doen.
Monique Breedveld, Amsterdam

Ik heb een qigong opleiding gevolgd bij een bekende qigong school in Nederland die beweren dat ze de beste qigong geven volgens de Chinese overheid. Ik was binnen negen maanden qigong docent. Achteraf gezien kan dat natuurlijk niet. Dus zocht ik naar verdieping. Ik kwam bij de Tao Chi Qigong Academy terecht. Ron hield mij een spiegel voor en ik begon opnieuw, als leerling en niet als docent.
Koen van den Broecke, Antwerpen

Als ex militair heb ik veel meegemaakt en gezien. Op aanraden van mijn arts ben ik Qigong gaan beoefenen om me te leren ontspannen. Ik heb van diverse leraren les gehad, maar miste diepgang en structuur. De Qigong privé opleiding gaf mij dat wel. Ik heb Ron tijdens de lessen leren kennen als een professionele leraar met humor en geduld.
Jeroen Visser, Assen

Als fybromyalgie patiënt kan ik niet mee doen met veel sporten. Ik wilde toch bewegen. Op advies van een vriendin kwam ik bij Ron terecht. Na het intakegesprek heb ik gelijk ja gezegd. Eindelijk iemand die luistert. Ik heb qigong practitioner opleiding gedaan in een aangepaste vorm. Ron kijk wat je nog wel kan en haakt daar op in. Ik voel mij nu veel vitaler en heb minder pijn. Met een hartelijke groet,
Jette Vennema, Groningen

Als Mindfulness trainer werk ik met yoga tijdens de Mindfulness cursus. Om mijzelf te ontwikkelen heb ik de qigong level 1 privé opleiding gevolgd. Ik ben nog steeds verbaasd wat een krachtig middel qigong is. Ron legt het allemaal rustig uit en vertel hoe ik de vormen en oefeningen kan integreren in mijn trainingen. Nu krijgen mijn cursisten qigong en yoga oefeningen tijdens de cursus, wat een verrijking is.
Stefan Berg, Nordhorn Duitsland