Inhoud Qigong practitioner opleiding groep

De Qigong practitioner opleiding bij de Tao Chi Qigong Academy is een goede start om te beginnen met het leren hoe je jezelf fysiek, mentaal en emotioneel in evenwicht brengt en houdt. De Qigong opleiding leidt je op tot Qigong Practitioner. De Qigong opleiding kun je zien als een zelfstandige opleiding/training voor persoonlijke groei, maar ook als een opstap naar de Qigong instructeur opleiding.

De lessen zijn zo opgebouwd dat de deelnemer na de opleiding de geleerde stof op zichzelf kan toepassen. De Qigong opleiding is een praktijkgerichte opleiding. Het zwaartepunt tijdens de opleiding ligt meer op de praktijk (voelen en ervaren) dan op de theorie.

Het lesgeven bij de Tao Chi Qigong Academy zijn gebaseerd op de taoistische en boeddhistische filosofie, dat wil zeggen, respect voor mens  en natuur, geen prestaties, geen hiërarchie, ongedwongen en met humor. Bij de Tao Chi Qigong Academy bestaan geen termen als fout, verkeerd en prestatie. Het gaat om de intentie en de beleving. Tao Chi betekent de open weg naar levensenergie. Volg deze natuurlijke weg en je komt bij je doel.

De groepsopleiding
De groepen bestaan uit max. 8 personen. Door de groep klein te houden krijgt iedere student maximale aandacht. De Qigong opleiding is een echte doe opleiding met diverse praktijkoefeningen tijdens de lessen. Tijdens de groepslessen leren de studenten ook van elkaar door 1 op 1 te oefenen. De lessen worden ondersteund met het werkboek Qigong practitioner voor zelfstudie, met daarin een beschrijving en foto's van diverse oefeningen en theorie.

Inhoud: Qigong practitioner opleiding o.a.

Qigong vormen en praktijkoefeningen:

    Ji Ben Qigong (basisoefeningen)
    Dantian Hu Xi (de dantian ademhaling)
    Dantian Diao (de dantian afstemmen)
    Reshen (warming up)
    Shenzhan (stretching)
    Pai Da
    Tao Chi Gong
    San Bian (Three Whips)
    Zhan Zhuang
    Harmony
    Shaolin Li Gong
    Meditatie Chan/Zen

Theorie Qigong opleiding:

    Wat is Qigong
    Soorten Qigong
    Wu Chi
    De Dan Tian
    Yin en Yang
    De drie schatten: Qi, Jin en Shen
    De vijf elementen
    De meridianen
    De basis acupunctuur punten
    Qigong integreren in je leven

Voor wie is de Qigong practitioner opleiding bedoeld?
De Qigong practitioner opleiding  is een basisopleiding bij eni is bedoeld voor iedereen die zichzelf mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel wil ontwikkelen ongeacht lichamelijke conditie, leeftijd of lichaamstype.