Accreditaties

De opleidingen Qigong practitioner en Qigong instructeur bij het ISBC/Tao Chi Qigong Academy zijn geaccrediteerd door de stichting KTNO en de beroepsvereniging NVST, batc, VBAG en LVNG als deelopleiding en bijscholing.

KTNO accreditatie
KTNO geaccrediteerde opleiding.

Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen is door verschillende verenigingen officieel gemachtigd accreditaties te mogen verzorgen ten aanzien van opleiding, bij- en nascholing.

NVST beroepsvereniging geaccrediteerd
NVST beroepsvereniging accreditatie

De NVST is een beroepsvereniging voor therapeuten die met diverse manuele technieken op het lichaam werken. NVST is de afkorting van Nederlandse Vereniging voor Soma Therapeuten.  Alle bij de NVST aangesloten Shiatsu therapeuten (Klassieke vormen en Namikoshi), Bowen therapeuten, Voetreflexzone therapeuten en Massagetherapeuten zijn geschoolde professionals.

VBAG beroepsvereniging accreditatie
VBAG geaccrediteerde opleiding

De Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze werd in 1984 opgericht om de kwaliteit van de complementaire geneeswijzen in Nederland beter te kunnen bewaken en te bevorderen.  Het gevolg hiervan is dat de V.B.A.G. de grootste beroepsvereniging binnen de complementaire geneeswijzen in Nederland is. Uitgangspunten zijn dat de aangesloten therapeuten zijn opgeleid op HBO-niveau, zij continu nascholing volgen en deelnemen aan intervisie en intercollegiale toetsing.


LVNG beroepsvereniging
LVNG geaccrediteerde opleiding

De doelstelling van de vereniging is het bevorderen en ontwikkelen van de natuurlijke gezondheidszorg in Nederland en daarnaast, het streven naar wettelijke erkenning van de natuurgeneeskundig therapeut. De LVNG onderscheidt zich van andere beroepsverenigingen omdat zij gekozen heeft voor de aanwezigheid van meerdere specialismen binnen één vereniging. De LVNG is een vereniging van ruim 300 Natuurgeneeskundig Therapeuten die voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen.

Batc beroepsvereniging accreditatie
Batc geaccrediteerde opleiding

BATC heeft inmiddels meer dan duizend therapeuten, die zich als groep sterk maken voor een gezonde maatschappij en meer erkenning voor de natuurgerichte zorg. BATC Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeuten leveren dagelijks hun unieke bijdrage door een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden aan hun cliënten. Deze hoogwaardige kwaliteit van zorg kunnen wij garanderen doordat BATC therapeuten breed geschoold zijn.